ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ (ΟΣΦΥΑΛΓΙΕΣ) ΚΑΙ ΙΣΧΙΑΛΓΙΕΣ

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ SHIATSU, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ, κ.τ.λ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ;

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΣΤΟ SHIATSU Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ!!!

ΟΣΟΙ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ Η/ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΟΣΦΥΑΛΓΙΕΣ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΕΣ, ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΙΖΗΣΗ/ΚΗΛΗ/ΡΗΞΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α» ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.

Η ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΘΕΙ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ.

Δεν χρειάζεται να μας επισκευτείτε αμέτρητες φορές.

Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε άδικα και χρονοβόρα. Γενικά το 70% των περιπτώσεων λύνουν το πρόβλημα τους με μια επίσκεψη μόνο, το 25% με δύο επισκέψεις, και ένα 5% με τρεις επισκέψεις.

Οι πόνοι της μέσης ή και πόνοι που κατεβαίνουν από το γλουτό στο κάτω άκρο, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Τα προβλήματα αυτά, λόγω της φύσης τους, μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε.

Γενικά, σε παγκόσμια κλίμακα, το 90-95% που έχουν το πρόβλημα μπορούν να βρουν εύκολα διέξοδο— με την κατάλληλη μέθοδο φυσικά—,αν εξαιρέσουμε ένα 5-10% που μπορεί να έχουν το πρόβλημα σε συνδυασμό με άλλες ανίατες ή και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα και σε αυτές τις πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος.

Ευρέως, το ποσοστό επικράτησης του Πόνου της Μέσης και της Ισχιαλγίας, μεταξύ των ατόμων είναι περίπου πενήντα-πενήντα. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ των ατόμων που υποφέρουν από πόνο στην μέση, τουλάχιστον τα μισά άτομα αισθάνονται πόνο στη μέση μόνο, ενώ τα άλλα μισά αισθάνονται πόνο, ή και καυσαλγία, ή και ακόμα μούδιασμα στη μέση-γλουτό-πίσω μέρος του μηρού-πόδι, δηλαδή κατά μήκος της πορείας του ισχιακού νεύρου.

Στην τελευταία περίπτωση της ισχιαλγίας, ο πόνος στην αρχή μπορεί να περιορίζεται από την περιοχή που αρχίζει η μέση μόλις πάνω από τους γλουτούς —οστεώδη περιοχή της μέσης, δηλαδή την περιοχή των 4-5 οσφυϊκών σπονδύλων/ιερού οστού/ μεταξύ άνω οπίσθιων λαγόνιων ακάνθων και κάτω οπίσθιων λαγόνιων ακάνθων— και επεκτείνεται μέχρι τον γλουτό, ή και μέχρι το πίσω μέρος του μηρού/γονάτου μόνον (ο πόνος μεταδίδεται διαμέσου μιας στενής λωρίδας 1-2 ιντζών). Εάν ο πόνος εξακολουθεί, τότε καλύπτει ολόκληρη την πορεία του ισχιακού νεύρου, δηλαδή κατεβαίνει κάτω στο πόδι επίσης. Σημειώστε ότι σε μερικές περιπτώσεις, και τα δύο κάτω άκρα επηρεάζονται.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ/ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΠΑΡΟΛΟΝ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ.

ΓΙ'ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕYΚΤΑ.

ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

ΕΤΣΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΞΕΙΑ/ΥΠΟΞΕΙΑ/ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ (ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ 3ΜΗΝΕΣ/ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5-7 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ/ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) Η/ΚΑΙ ΟΞΕΙΑ/ΥΠΟΞΕΙΑ /ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΘΗΣΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ/ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ, Η, ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ/ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ( ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ).

Ο ΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΩ Ο ΟΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΘΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΣ. Ο ΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟ-ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΑΘΗΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΟΣΟ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΠΑΘΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ-ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΑΘΗΣΗ.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ Π E Ρ AI Τ E ΡΩ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ π.χ.

( i ) ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΜΗ-ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΤΥΠΟΥ

( ii ) ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΜΗ-ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΡΥΟΥ/ΨΥΧΟΥΣ

( iii ) ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

( iv ) ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ κ.λ.π.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ. ΕΤΣΙ, Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ, Η ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, δηλ. ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ, ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ, ΑΚΤΙΝΕΣ Χ, κ.λ.π. Η ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΘΗΣΗ, δηλ. ΛΟΙΜΩΞΗ (ΜΟΛΥΝΣΗ), ΟΓΚΟΣ, ΤΡΑΥΜΑ κ.λ.π.

ΩΣΤΟΣΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΑΡΟΛΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΘΗΣΕΙΣ .

ΟΜΩΣ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ, ΟΠΩΣ, ΠΥΡΕΤΟΣ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΦΟΔΕΥΣΗΣ Η/ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ κ.λ.π. ΤΟΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ SELF - SHIATSU ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ Η/ΚΑΙ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ/ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΟΥΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑΣ Η/ΚΑΙ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑΣ.

 

2. ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ / ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ/ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

3. ΠΡΩΤΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ (ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ)

4. ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΗΣ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ Η/ΚΑΙ ΙΣΧIΑΛΓΙΑ

5. ΣΥΝΟΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ

 

 

 

http://www.shiatsu1.com

http://www.shiatsu.com.cy