ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

[Ε] Ποιος είναι ο Πραγματικός Γιατρός/Θεραπευτής;

[ A ] Χωρίς αμφιβολία οι αόρατες δυνάμεις της Φύσης. Ανεξαρτήτως των οποιωνδήποτε μεγάλων προόδων που έχουν γίνει στην υγεία από κάποια άτομα, εάν αφαιρέσουμε τις δυνάμεις της Φύσης, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Απλά, Τίποτα! Μόνον οι σοβαροί ανθρώποι, είτε της εναλλακτικής είτε της δυτικής ιατρικής, πραγματικά αντιλαμβάνονται ότι δρουν ως μεσάζοντες και όχι ως γιατροί/θεραπευτές.

[Ε] Υπάρχει μια γενική παρεξήγηση ότι το Shiatsu είναι ένα είδος Ιαπωνικής τεχνικής μασσάζ. Υπάρχουν επίσης βιβλία, ιστοσελίδες, κ.τ.λ. που συγχέουν το Shiatsu με το μασσάζ. Είναι το Shiatsu καθ'οιονδήποτε τρόπο μια τεχνική μασσάζ;

[ A ] Απολύτως όχι. Ασχέτως εάν η τεχνική εφαρμόζεται εξωτερικά με τα χέρια και περίπου φαίνεται (στο οποιοδήποτε απατηλό μάτι) σαν τεχνική μασσάζ. Όταν κάποιος λαμβάνει SHIATSU από έναν γνήσιον ΠΡΑΚΤΙΚΟ του SHIATSU, η αίσθησης δεν έχει να κάμει τίποτα με πίεση ή μασσάζ. Ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ. ΑΡΑ, ΥΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ SHIATSU ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται εξωτερικά με τα χέρια και δεν αναφέρονται ως μασσάζ, και έτσι δεν υπάρχει λόγος γιατί το Shiatsu να είναι η εξαίρεση.

[Ε] Πως μπορεί κάποιος να διακρίνει ένα ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ SHIATSU, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗ-ΠΡΑΚΤΙΚΟ;

[Α] Πρώτα, πρέπει να λεχθεί ότι, δεν είναι όλοι οι πρακτικοί που χειρίζονται το ΚΙ, ότι είναι και συνάμα ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ του SHIATSU. O ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ SHIATSU ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΜΑΖΙ. ΕΤΣΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ SHIATSU, Ο ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ. Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ SHIATSU. Η ΓΕΙΩΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΥΛΗΣΗ

[Ε] Τι πρέπει ο κόσμος να επιλέγει, δυτική ή εναλλακτική ιατρική;

[ A ] Πρώτον, ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και δεύτερον ως ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ SHIATSU, πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και είδη ιατρικής. Ωστόσο, ως πρακτικός θα ήθελα να συμβουλέψω τον κόσμο να μην αποκλείει οτιδήποτε φτάνει να μην είναι επικίνδυνο τόσο από σποπιάς διάγνωσης, όσο και από σκοπιάς θεραπείας. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δυστυχώς υπάρχουν επικίνδυνες διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες στην δυτική ιατρική και ότι πρέπει να μαζεύουν αρκετές πληροφορίες για τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να ενέχονται σε οποιαδήποτε διαδικασία.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Οργάνωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ <<ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ>> ΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ, ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΥΦΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ Η/ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΗΤΑΝ Η/ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ!!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Από την άλλην, άσχετα εάν υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων που επιστρέφει στην εναλλακτική ιατρική, ο κόσμος δεν πρέπει να υποτιμά την σημασία της δυτικής ιατρικής. Όλες οι πρακτικές είναι απαραίτητες για το καλόν των ανθρώπων. Όλες οι πρακτικές έχουν τον τομέα δράσης/ ικανότητας τους, καθώς και τους περιορισμούς τους επίσης. Δεν υπάρχει καμμία πρακτική που να ισχυριστεί ότι μπορεί να επιτύχει τα πάντα στον τομέα της υγείας. Η κάθε πρακτική έχει τον δικό της ρόλο να παίξει, είτε μικρό είτε μεγάλο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θεραπευθούν. Πρέπει μόνο να βρουν τον κατάλληλο τρόπο γι'αυτούς. Με το να μην παραπέμψει ένα ασθενή στην δυτική ιατρική, δεν είναι σοφό για ένα πρακτικό εναλλακτικής ιατρικής όταν αυτός/ή γνωρίζει ότι υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες για τον ασθενή να θεραπευθεί στον τομέα της δυτικής ιατρικής.Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί για ένα γιατρό, αντίστροφα.

[E] Με ποιο τρόπο λειτουργεί το Εσωτερικό Self-Shiatsu για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως για παράδειγμα, σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, ή ακόμα και για πιο σοβαρές παθήσεις όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα.

[Α] Το Εσωτερικό Self-Shiatsu πετυχαίνει δύο κύριους στόχους για τον ανθρώπινο οργανισμό.

(α) Ο πρώτος στόχος είναι η εξομάλυνση και η ενδυνάμωση της ροής του ΚΙ (θεραπευτικών δυνάμεων της Φύσεως) μέσα στο σώμα, που έχει ως αποτέλεσμα την Διατήρηση Υγείας. Τα αυτοάνοσα νοσήματα συμβαίνουν συνεπεία σοβαρών ψυχολογικών παραγόντων δηλαδή, από έντονες φοβίες, ανασφάλειες, πικρίες κ.τ.λ. και όχι όπως ισχυρίζεται η Δυτική Ιατρική ότι δήθεν συμβαίνουν αναλόγως του DNA (της ομάδας αντιγόνου ιστοσυμβατότητας που ανήκουν/ δημιουργούν). Πρέπει να λεχθεί ότι η Δυτική Ιατρική δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον λόγο που δημιουργεί την έναρξη στα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς επίσης και για τον λόγο που συνεχίζονται αυτά τα προβλήματα. Το Εσωτερικό Self-Shiatsu μπορεί να βοηθήσει άμεσα τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, ενδυναμώνοντας την ενέργεια/δύναμη/ΚΙ τους, νουμένου ότι τα άτομα αυτά αποφασίσουν σιγά-σιγά να αφήσουν το εαυτό τους ελεύθερο από ψυχολογικής σκοπιάς.

(β) Ο δεύτερος στόχος είναι η εξισορόπηση της ελαστικότητας της μυϊκής περιτονίας. Η περιτονία των μυών με απλά λόγια είναι το περίβλημα που επενδύει εξωτερικά τους μύες του σώματος όπως επίσης και διεισδύει εσωτερικά των μυών. Περαιτέρω, η περιτονία ενός μυ ενώνεται και με άλλους μύες και κατ'επέκταση ενώνεται και με την εξωτερική περιτονία που υπάρχει κάτω από το δέρμα, όπως και με περιτονία που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα, ή ακόμα και με τις μύνηγγες του εγκεφάλου. Συνεπώς το σώμα είναι διάχυτο από <<είδη περιτονίας>>. Η περιτονία έχει μεγάλη ελαστικότητα, και το πρόβλημα εντοπίζεται όταν μια μυϊκή ομάδα έχει σφικτή περιτονία ενώ μια άλλη μυϊκή ομάδα έχει πλαδαρή περιτονία. Το πρόβλημα παρουσιάζεται τόσον στους μύες των άνω και κάτω άκρων (ειδικότερα των κάτω άκρων) όσον και στους μύες του κορμού. Δηλαδή υπάρχει σε διάφορα σημεία του σώματος σφικτή και πλαδαρή περιτονία των μυών, όπου αναγκάζουν ορισμένους μύες να μένουν συνέχεια σφικτοί ενώ άλλοι μύες να μένουν πλαδαροί. Περαιτέρω, αυτό το ανισοζύγιο των μυών αναγκάζει τα οστά να δημιουργίσουν και αυτά με την σειρά τους κάποια παραμόρφωση του σκελετού όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση κ.τ.π. Αντίθετα με το τι πιστεύει η Δυτική Ιατρική, για μας δεν υπάρχει θέμα ότι δήθεν η πλειονότητα της σκολίωσης είναι ιδιοπαθής (για άγνωστο λόγο). Συνεπώς η σταδιακή χαλάρωση/ενδυνάμωση (εξισορρόπηση) της ελαστικότητας της περιτονίας, φέρνει σιγά σιγά το σώμα σε καλύτερη θέση. Η διαδικασία της εξισορρόπησης της περιτονίας γίνεται αυτόματα από τον ίδιο τον οργανισμό, δηλαδή, ξέρει το σώμα από μόνο του ποιες περιοχές θα χαλαρώσει/εδυναμώσει κατά την διάρκεια του Εσωτερικού Self-Shiatsu. Εσείς απλώς παρακολουθείτε τι συμβαίνει μόνο!

http://www.shiatsu1.com

http://www.shiatsu.com.cy